Vem där?                           26 februari 2019                                               

 

                                                                         

    

 

 

Vid årsmötet den 23 februari valdes jag  till ny ordförande för Hammarö MC-Veteraner. Här kommer en kort presentation för dem som undrar vad jag är för en filur.

 

Föreningen är för mig välkänd. Flera gamla bekanta är medlemmar och man har under åren träffat en och annan ute i friska luften.

 

Jag är född 1951 och växte upp på Herrhagen och Lamberget, gick på Herrhagsskolan och Tingvallagymnasiet. Jag kom tidigt i kontakt med motorcyklar, Blejens första verkstad fanns i källaren på hans föräldrahem alldeles runt hörnet där vi bodde på Olovsgatan 3, och ibland hördes glasrutorna på tredje våningen skallra när någon större motorcykel var på väg dit.

 

Min yrkesbana har huvudsakligen varit som lastbilsförare, något jag ännu understundom sysslar med fast jag har tagit ut min pension. Dessutom är jag frilansskribent på Nya Wermlandstidningen och i en del tidskrifter och dylika sammanhang. Sedan 15-årsåldern har jag tillhört Hemvärnet och är samverkansbefäl i en kompanistab.

 

Vägen gick från trimmad moped, via lätt motorcykel till grövre kaliber. I Karlstads Motorcykelklubb fann man likasinnade och det ledde till en tillvaro med motorcyklar och människorna omkring som fortfarande pågår efter i skrivande stund 52 år. Har haft elva stycken hojar under åren. Otaliga mil har avverkats runt vårt land på träffar, till klubbar och i andra sammanhang. Många utlandsresor i mer än tjugo länder, inklusive USA och Canada.

 

Jag känner mig hedrad över det uppdrag jag fått i Hammarö MC-Veteraner och även en smula nyvaken. Jag har ju tidigare inte varit medlem och är därmed inte bekant med rutiner och procedurer, såväl som det sociala samspelet i en väl inkörd organisation. Jag kommer att känna mig för efter hand och litar på att få stöd av mer erfarna medlemmar.

 

En hälsning till Er alla bringar jag i denna stund när solen idag lovar oss en ny vår snart.

 

Lars-Eric Sundin